صحبت نیوز طراحی وب سایت و اپلیکیشن Asrelarestan کانال رسمی تلگرام عصر لارستان
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
گرما، ساعت کار دستگاه‌های اجرایی فارس را باز هم تغییر داد
بروجردی: هیات‌های ۸۰ کشور در مراسم تحلیف رئیس جمهور حضور دارند
اصلاح و بازسازی خط انتقال آب مجموعه حسن اباد مارمه
رئیس علوم پزشکی لارستان: اقدام لازم برای مهار تب دنگی انجام گرفت
تعطيلی اداره های فارس در روز یکشنبه ۷ مرداد
تشریح پروژه‌های علوم پزشکی لارستان برای معاون توسعه وزارت بهداشت
طوفان و گردوخاک شهر لار را درنوردید
دانش متخصصین مرکز آموزشی درمانی لارستان جان یک بیمار ۴۰ساله را نجات داد
ساختمان جدید شهرداری لار به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد رسید
جزئیات واگذاری زمین به ۷۵ هزار متقاضی مشمول قانون جوانی جمعیت
ضرورت توسعه نیروگاه‌های بادی برای تامین برق پایدار
اختصاص افزون بر ۱۴۴ میلیارد تومان اعتبار دولتی به لارستان
شیوه‌نامه ارائه خدمات زمین در محدوده شهرها و روستاها ابلاغ شد
پیمایش عمیق‌ترین غار استان کهکیلویه‌وبویراحمد توسط غارنوردان لارستانی
مجوز برقراری ۲ پرواز لارستان-نجف صادر شد
هوای لارستان نسبت به سال گذشته ۲ درجه گرم‌تر شده است
پرواز لار-مشهد پس از ۱۴ سال برقرار شد
مشکل کمبود آب روستاهای این بخش رفع می‌شود
آیین گردهمایی و تجلیل از مسئولین روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی لارستان
چه کسانی می توانند از مزایای صندوق ناباروری بیمه استفاده کنند؟!
دو مأموریت بالگرد اورژانس شهید قائدی، در مناطق همجوار لارستان
کتیبه قاجاری در «کهتویه» بستک هرمزگان کشف شد
تشخیص ۱۵۲ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور/ اسامی شهرهای آلوده
اجرای طرح بهسازی روستای علی‌آباد مرکزی لارستان
کلنگ بی‌سرانجام ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی!
صعود ۴ کوهنورد لارستانی به رشته کوه آرارات ترکیه
همکاری مجموعه‌های علوم پزشکی بندرعباس، لارستان و شیراز در انتقال بیماران سوختگی
برگزاری جلسه محلات کم‌برخوردار طرح ۲۰۲۰ در لارستان
ابطال مزایده فروش ساختمان شبکه بهداشت لارستان
آتش‌سوزی کارخانه پنبه در شهرک صنعتی لارستان
برطرف شدن مشکل آب روستاهای بیرم
برگزاری دوره تخصصی پایه مخابرات و ارتباطات رادیویی در هلال‌احمر لارستان
سیطره هوش مصنوعی بر آموزش؛ راهکار چیست؟!
برگزاری دوره تخصصی پایه اقدامات پیش بیمارستانی خواهران در لارستان
فراخوان دومین جایزه ادبی رویینا
جنوب فارس در فاز نخست خط انتقال آب از خلیج فارس سیراب می‌شوند
اوقاف فارس بیش از یک میلیارد ریال کتاب به کتابخانه‌های مناطق محروم اهدا کرد
دهیاری براک مجهز به خودرو حمل زباله می‌شود
مناطق ویژه اقتصادی فارس، از تصویب تا اجرا
تجهیز ۴ دهیاری لارستان به ۴ خودرو حوزه عمران شهری
تصویب ایجاد شهرستان «پال» در جنوب استان فارس
تیم کیوکوشین کاراته مردان اوز نایب قهرمان استان فارس شد
توزیع انواع نهاده‌‌‌های کشاورزی بین کارگزاران لارستان در چهارمین ماه از سال
دیدار و تجلیل مدیران و معتمدین از حضرت آیت الله نسابه در شیراز
آغاز عملیات ساخت ادامه پیاده راه سلامت در حاشیه بلوار ولایت شهر لار
برگزاری نخستین دوره مسابقات لیوان چینی در لارستان
آسیب به حدود ۱۰۰ واحد مسکونی، کارگاه‌ها و مراکز درمانی در پی زلزله اوز
افزایش ۷۴ درصدی اعتبارات اختصاص‌یافته به لارستان
ماهیت مجازی، واقعیت زندگی
تصادف در محور کوره- اوز با ۶ مصدوم
پیامبری از سرزمین چین
آدم های عجیب و غریبی که ماییم
ستارگان ایزدخواست، قهرمان جام رمضان دهکویه شد
حل مشکلات سوخت، حمل‌ونقل و گاز شرکت سیمان لارستان
اجرای طرح آبرسانی در جویم، بنارویه، بیرم و صحرای‌باغ
دایره ارزی در حوزه بانک ملی تا یک ماه آینده در لارستان راه اندازی می شود
پیگیری احیاء و مرمت قنات جلال آباد جویم
اختصاص ۱۹۰ پایه روشنایی برق به همراه ۳۸۰ چراغ به بلوار پرواز لار
معاون مدیرکل و مدیر جدید آموزش و پرورش لارستان منصوب شد
پیشنهاد مدیرکل میراث فرهنگی فارس به مسافران برای سفر به لارستان
تقدیر شهردار از اعضای شورای شهر لار
۸درصد از تماس های با اورژانس لارستان در فروردین ۱۴۰۱ مزاحم تلفنی بوده اند
فعالیت مراکزِ واکسیناسیون و خدماتِ جامع سلامتِ لارستان در ایام عید
پیگیری طر‌ح‌های کلان در دیدار فرماندار ویژه لارستان با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس
استقبال فرماندار لارستان از طرح ایجاد کارخانه نوآوری علم و فناوری و صنایع نرم فرهنگی در حوزه صنایع دستی
اجراى عمليات روكش آسفالت در محور لار-جهرم حدفاصل پليس راه تا گردنه نارنجى
همکاری استانداری فارس با علوم پزشکی جهت راه اندازی مرکز ناباروری در لارستان
عمليات ساماندهى وايمن سازى پليس راه لار-جهرم
مجتمع نگین لارستان از نظر امکانات با مجتمع های شهر های بزرگ می تواند رقابت کند
شهرداری لار به مناسبت سال نو، کارناوال شاد عیدانه برگزار می‌کند
۵۰ گردشگر اروپایی میهمان یک روزه لارستان شدند
جویم شهرستان شد/تعداد شهرستان‌های فارس به عدد ۳۷ رسید
در ميانه تسليم و رضا
دولخانی، وطن پرست خانه به دوش
برکه تاریخی شیخ عماد در روستای دشتی لارستان فرو ریخت
انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی شهرستان لارستان‎ برگزار شد+ نتیجه رای گیری
رسوم پخت " هلیم الله"در روستای براک لارستان
بازدید دانش آموزان مدارس امام موسی کاظم(ع) و وحدت لار از موزه مردم شناسی اوز
سرمربیان شهید چمران لارستان و هیات البرز پس از بازی امروز چه گفتند؟
کار دشوار مستقل ماندن
نگاهی به سیر تاریخی ترانه های محلی لارستان
شهر قدیم لارباغ محمود آقای معتمد (لار بهار ۱۳۵۸)
نخستین جشنواره الگوهای برتر تدریس دانش آموزی در دبیرستان دخترانه شاهد لار برگزار شد
یادواره شهید باقر زارع در گلزار شهدای لار برگزار شد
مصاف بانوان هندبالیست قم و لارستان به روایت تصویر
درخشش تیم لارستان در مسابقات کشوری ایساتیس به میزبانی استان یزد
کسب عنوان نائب قهرمانی مسابقات هندبال جوانان استان فارس توسط تیم هندبال بانوان لارستان
نمایشگاه عکس «یک قاب و چند نگاه» در لار افتتاح شد
تاریخ پایه گذاری شهر لار و حکومت میلادیان بر لارستان
عکس/ تغییر در مدیریت آموزش و پرورش لارستان
شش عکس از سفرتاریخی آیت الله هاشمی به لارستان
از پرسنل امور آزمایشگاه های بیمارستانهای زیرمجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان تجلیل شد
امضاء تفاهم نامه سایبری بین شهرداری لار و پلیس فتا لارستان
گستره ی زبان لارستانی
یکصدمین شمارگان عصر...
عکس/ «کاظم رحیمی نژاد» همراه با تعدادی از حامیان خود نام نویسی کرد
خواهران درویش بیگی از نقش خود در تیم شهید چمران لارستان می گویند
گشایش تولیدات و محصولات مشاغل خانگی در لارستان
جشن احسان و نیکوکاری در دبیرستان نمونه دولتی نرجس خاتون لار برگزار شد
احداث مسیری شاد و جذاب در پارک حاشیه شهر لار
بیشتر
کد خبر: 397 | تعداد بازدید : 3015 بازدید | تاریخ : 19 آذر 1395 - 14:36:34

لبنیات محلی: خوب یا بد ؟

مدیریت نظارت بر مواد غذایی دانشکده علوم پزشکی لارستان: در كشورهاي توسعه‌يافته از حدود نيم‌قرن قبل، عرضه شير خام بدون انجام عمل پاستوریزه کردن، ممنوع بوده وپيگرد قانوني دارد.

طبق نتایج یک تحقیق کشوری، به ‌طور متوسط 20 درصد از سهم شیر مصرفی مردم، از شیرهای فله‌ای و به اصطلاح محلی است؛ این در حالی است سلامت لبنیات محلی مورد تایید وزارت بهداشت ، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد نیست. نظارت کارشناسان بهداشت محیط نیز  رعایت نکات بهداشتی در مغازه و محل فروش است و سلامت خود لبنیات تولید شده مورد تایید نیست.
حال موضوع قابل‌توجه این است که آیا واقعا این لبنیات ، محلی و طبیعی هستند؟ شیرهای محلی از کجا تهیه می‌شوند؟!چه افرادی آنها را تهیه می‌کنند؟ و موضوع مهم‌تر اینکه سلامت آنها چگونه تعیین می‌شود؟!
مردم تصور می کنند لبنیات محلی و فله به دلیل ماندگاری کم، طبیعی و محصولات کارخانجات به دلیل ماندگاری بالا، ناسالم هستند در حالی که این قضیه کاملا برعکس میباشد. لبنیات محلی و فله به دلیل آلودگی زیاد و عدم کنترل در زمان دریافت شیر خام ، پاستوریزه کردن(حرارت دادن) غیر اصولی ، تولید و بسته بندی در شرایط نامناسب بهداشتی، شرایط نامناسب حمل و توزیع، به سرعت فاسد می شوند ولی لبنیات صنعتی به دلیل آزمون شیر خام توسط مسئول کنترل کیفیت در زمان ورود به کارخانه ، پاستوریزه کردن (حرارت دادن) مناسب و با دستگاههای مخصوص، بسته بندی مناسب و غیر قابل نفوذ ، شرایط نگهداری مطلوب ، حمل و توزیع مناسب ، ماندگاری بالاتری دارند و کاملا بهداشتی و عاری از میکروب و آلودگی میباشد.
دماي جوش هم بي‌فايده است
در مغازه‌هاي عرضه لبنيات محلی روي يك كاغذ نوشته‌اند كه شير را به مدت 20 دقيقه بجوشانيد و اين در واقع تنها كاري است كه انجام داده‌اند. مردم هم تصور مي‌كنند عوامل بيماري‌زا با جوشاندن شير خام از بين مي‌رود در حالي كه سموم توليد شده توسط بعضي عوامل ميكروبي فقط در دماي بالاي 117 درجه بي‌اثر مي‌شود و این در حالی است که حرارت جوش، 100 درجه است. مردم تصور می‌کنند شیرهای محلی، طبیعی است و حاوي ارزش غذايي بيشتري است ، در حالی که تنها تفاوتش با شیرهای کارخانه‌ای این است که چربی بسیار بالایی دارد که ظاهراً باعث خوشمزگی آن می‌شود ، در حالي كه حرارت مستقیم، تمام مواد مغذی شیر را از بین می‌برد؛ پس از 10 دقيقه جوشاندن شير خام، 40 درصد كلسيم آن ته‌نشين شده و 30 درصد بافت پروتئين بر اثر همان حرارت 10 دقيقه‌يي مي‌شكند.50  الي 90 درصد ويتامين‌هاي محلول در آب مثل ويتامين‌هاي گروه B كه نقش بسيار اساسي در تعادل فعاليت‌هاي عصبي بدن دارند هم، بر اثر همين مدت حرارت از بين مي‌روند. بر اثر همين مدت جوشاندن و به علت تبخير آب شير، غلظت چربي افزايش مي‌يابد كه به همين دليل هم ظاهراً خوشمزه به نظر مي‌آيد كه البته بسيار هم مضر است زيرا چربي شير خام، حداكثر 3/5 الي 4 درصد است كه بعد از جوشاندن و تبخير آب به 7 الي 10 درصد مي‌رسد كه از نظر چربي حيواني، بسيار بالاست. يك سوم آب شير پس از 20 دقيقه جوشاندن بخار مي‌شود و املاح و مواد معدني آن باقي مي‌ماند، زیادی املاح معدني در شير جوشانده مي‌تواند براي كودكان، تا حد از كار انداختن كليه‌هاي آنها خطرساز باشد. از طرف دیگر شیر و پنیر محلی خطرناک‌تر از سایر لبنیات محلی هستند. پنیر چون جوشانده نمی‌شود باید حداقل 2 ماه در آب‌نمک با غلظت 13 درصد بماند، در حالی که فروشندگان این کار را نمی‌کنند. آزمايش‌ها نشان می دهد كه ساير محصولات لبني محلی مثل سرشير و بستني تهيه شده از شير محلي هم داراي آلودگي است.
شایع ترین عوارض مصرف لبنیات محلی بیماری تب مالت و بیماری های روده ای و گوارشی است.
بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که شایع ترین علت ابتلا به این بیماری  استفاده از لبنیات محلی است.
برخی از عوارض تب مالت : التهاب مفاصل، التهاب کیسه صفرا و کبد، کم خونی، التهاب پوشش داخلی قلب، سر درد و افسردگی، اختلالات کلیوی، عوارض چشمی، مشکلات پوستی، تهوع، استفراغ ، کاهش وزن، یبوست، اسهال و درد شکمی
باورهای غلط جامعه
بر خلاف باور عمومی، در لبنیات صنعتی، هیچ گونه مواد  نگهدارنده ای وجود ندارد؛ بر اساس قوانین وزارت بهداشت، استفاده از نگهدارنده در محصولات لبنی، ممنوع می باشد اما با توجه به عدم نظارت بر لبنیات محلی، احتمال استفاده از انواع نگهدارنده در این محصولات وجود دارد .
بر خلاف باور عمومی، در لبنیات صنعتی، روغن پالم وجود ندارد؛ بر اساس قوانین وزارت بهداشت، استفاده از روغن پالم در فرآورده های لبنی ممنوع بوده و فقط در تولید بعضی از بستنی ها از این روغن با قابلیت مصرف خوراکی  استفاده می شود .
بر خلاف باور عمومی ،علت ماندگاری بالای شیر بسته بندی شده در جعبه های مقوایی    (UHT یا فرادما) وجود نگهدارنده درآنها نیست ، بلکه بسته بندی غیر قابل نفوذ و همچنین استریل کردن آنها با حرارت زیاد طی مدت زمان چند ثانیه است،که ضمن حفظ خواص تغذیه ای شیر، همه میکروبها ی آن از بین می روند.
بر خلاف باور عمومی، چربی لبنیات صنعتی گرفته نشده است ، بلکه به دلیل شکسته شدن چربی توسط دستگاههای مخصوص،چربی در شیر پراکنده شده (هموژن شده) و باعث بهبود هضم و جذب چربی شیر میشود.
توصیه های کارشناسان
توصیه کارشناسان تغذیه، مصرف لبنیات کم چرب می باشد و این در حالی است که  محصولات لبنی محلی، همگی پرچرب می باشند.
بر اساس مشاهدات صورت گرفته، اکثر لبنیات محلی در شرایط نامناسب بهداشتی، تولید، بسته بندی و عرضه می شوند.
بر اساس آزمایشات صورت گرفته، لبنیات محلی، همگی دارای آلودگی های میکروبی اغلب خطرناک  و حاد می باشند که متاسفانه اثرات مصرف آنها، در دراز مدت به صورت عفونتهای گوارشی و تب مالت بروزمی کند.
درج میزان چربی بر روی فرآورده های لبنی صنعتی الزامی است و با توجه به عدم درج میزان چربی روی محصولات لبنی محلی، اطلاعی در مورد میزان چربی این محصولات وجود نداشته و مصرف کننده قدرت تشخیص و انتخاب محصول لبنی محلی بر اساس وضعیت بدنی و سلامتی خود را نخواهد داشت.
شیر خام ورودی به کارگاههای لبنیات محلی، اغلب شیری است که از نظر ویژگیهای بهداشتی، میکروبی وحسی مورد پذیرش کارخانجات  لبنیات صنعتی واقع نشده است و مرجوع شده اند.
حرف آخر : فقط محصولات لبنی پاستوریزه دارای آرم سازمان غذا و دارو مصرف گردد.
 


ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.
کد امنیتی :

نظرات: